Bramboračka s vývarem

Recept na sytou a vydatnou polévku vhodnou zejména pro ty, kteří přišli z horské túry nebo jinak trávili čas v zimním prostředí. Vegetariáni vývar nahradí stejným množstvím vody a nepoužijí klobásu.


5.03x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvou zeleninu (mrkev, menší celer, menší cibuli, petržel) očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Zeleninu můžeme použít i mraženou. Klobásu a žampiony nakrájíme na kousky.

Do vývaru s vodu dáme nakrájené brambory, zeleninu, žampiony a klobásu a přivedeme k varu. Jelikož používáme vývar, nepřidáváme masox, vegetu apod. Podle chuti osolíme a okořeníme mletou paprikou (sladkou nebo ostrou) a pepřem. Vaříme cca 30 minut.

Ke konci přidáme do bramboračky prolisovaný nebo nožem na plocho rozdrcený či nadrobno nakrájený česnek. Taktéž přidáme majoránku, kterou před přidáním do hrnce v dlaních rozetřeme kvůli aroma.

Bramboračku s vývarem podáváme s krajícem chleba.
user-icon

autor fuzzy1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboračka s vývarem

Zpět na recept