Bramboračka s vývarem

Recept na sytou a vydatnou polévku vhodnou zejména pro ty, kteří přišli z horské túry nebo jinak trávili čas v zimním prostředí. Vegetariáni vývar nahradí stejným množstvím vody a nepoužijí klobásu.


5.03x
45 min

Ingredience

3 ksčesnek
4 ksbrambory
1 lžičkamajoránka
1 kscibule
0.5 ksceler
10 dlvoda
2 ksmrkev
1 kspetržel
5 dkgžampiony
15 dlhovězí vývar
10 dkgdomácí klobása

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvou zeleninu (mrkev, menší celer, menší cibuli, petržel) očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Zeleninu můžeme použít i mraženou. Klobásu a žampiony nakrájíme na kousky. Do vývaru s vodu dáme nakrájené brambory, zeleninu, žampiony a klobásu a přivedeme k varu. Jelikož používáme vývar, nepřidáváme masox, vegetu apod. Podle chuti osolíme a okořeníme mletou paprikou (sladkou nebo ostrou) a pepřem. Vaříme cca 30 minut. Ke konci přidáme do bramboračky prolisovaný nebo nožem na plocho rozdrcený či nadrobno nakrájený česnek. Taktéž přidáme majoránku, kterou před přidáním do hrnce v dlaních rozetřeme kvůli aroma. Bramboračku s vývarem podáváme s krajícem chleba.
user-icon

autor fuzzy1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboračka s vývarem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena