Bramboračka s uzeným masem

Hutná svačinová staročeská bramboračka s uzeným masem. S chlebem vystačí jako oběd.


3.615x
90 min
1×

Postup přípravy

Do vody dáme uvařit uzené maso, nejlépe bůček nebo krkovici. Kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Zjistila jsem, že kostičky jsou lepší, než když se zelenina nastrouhá. Přidáme kedlubnu nakrájenou na kostičky, jemně pokrájený pórek, kapustu, celou cibuli a větší rajské jablíčko rozkrojené na polovinu.

Přidáme masox, případně hovězí vývar - ideální extra silný a harmonie chuti, pepř, mletý kmín. Necháme vařit a když je maso měkké, nakrájíme jej na kostičky a vrátíme zpět. Do polévky přidáme rozetřený česnek a majoránku, podle potřeby přisolíme. Záleží na tom, jak je slané uzené maso. Na sádle uděláme jíšku a polévku zahustíme.

Bramboračku s uzeným masem před podáváním posypeme jemně nakrájenou kudrnatou petrželkou a pažitkou. Polévka je správně hustá a když se podává s čerstvým chlebem, může být i náhradou za kvalitní oběd.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboračka s uzeným masem

Zpět na recept