Bramboračka plná hub

Výborná a vydatná polévka plná brambor, hub a zeleniny. Klidně ji můžeme podávat jako hlavní chod.


4.133x
45 min
2×

Postup přípravy

Zeleninu, houby a brambory očistíme a nakrájíme.

Brambory dáme vařit zvlášť do osolené vody, spolu s kmínem. Na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou. Ne moc, protože později přidáme vodu, ve které se vařily brambory.

Do polévky, přidáme nakrájené houby a zeleninu, sůl, celý pepř, případně kousek masoxu. Použít můžeme i mraženou zeleninovou směs.

Když jsou brambory skoro měkké, přidáme je i s vodou k polévce, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a ještě chvíli povaříme.

Takto připravenou bramboračku plnou hub podáváme. Polévka je dost sytá.
user-icon

autor Enoch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboračka plná hub

Zpět na recept