Bramboračka plná hub

Výborná a vydatná polévka plná brambor, hub a zeleniny. Klidně ji můžeme podávat jako hlavní chod.


4.133x
45 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
25 gmáslo
1 kscibule
50 gceler
1 ksmrkev
50 gpetržel
100 ghouby
2 lžícehladká mouka
3 ksbrambor

podle chuti

sůl
majoránka
kmín
celý pepř

Postup přípravy

Zeleninu, houby a brambory očistíme a nakrájíme. Brambory dáme vařit zvlášť do osolené vody, spolu s kmínem. Na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou. Ne moc, protože později přidáme vodu, ve které se vařily brambory. Do polévky, přidáme nakrájené houby a zeleninu, sůl, celý pepř, případně kousek masoxu. Použít můžeme i mraženou zeleninovou směs. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme je i s vodou k polévce, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a ještě chvíli povaříme. Takto připravenou bramboračku plnou hub podáváme. Polévka je dost sytá.
user-icon

autor Enoch

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramboračka plná hub

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena