Jednoduché, lehké a božské. K jakékoliv příležitosti.
4 ks | bílek |
8-12 lžic | cukr krupice |
Připravíme si vodní lázeň - asi do čtvrt hrnce napustíme vodu a dáme na plotnu. Mezitím si do kovové nebo skleněné misky (která akorát sedne na hrnec) rozklepneme bílky a cukr a můžeme posadit na hrnec. Ihned začneme bílky na vodní lázni šlehat, dokud nebude sníh krásně hladký a hustý. Misku odendáme z hrnce a ještě chvilku šleháme, aby nám sníh vystydl. Pak už plníme cukrářský sáček a tvoříme na plech vyložený pečícím papírem pusinky. Sněhové pusinky pečeme (spíše sušíme) ve vyhřáté troubě 15 minut na 100 °C a poté stáhneme stupně na 50 °C a sušíme dalších 20 minut. Dodatek: Cukru dáváme podle toho, jak moc máme rádi sladké. Ale 2 lžíce na jeden bílek je takové minimum. Já osobně dávám 3 lžíce na jeden bílek.
Recept na vánoční kokosky krok za krokem
Pečení vánočního cukroví je v plném proudu. Dnes si krok za krokem připravíme oblíbené kokosky, které jsou velmi lehké na přípravu.
Sněhové bezé - korpus i poleva
Ať už připravujeme sněhové pusinky, korpus nebo polevu, vždy budeme potřebovat dvě základní ingredience - bílky a cukr.
autor masvir
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.