Božské sněhové pusinky

Jednoduché, lehké a božské. K jakékoliv příležitosti.


5.03x
20 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si vodní lázeň - asi do čtvrt hrnce napustíme vodu a dáme na plotnu. Mezitím si do kovové nebo skleněné misky (která akorát sedne na hrnec) rozklepneme bílky a cukr a můžeme posadit na hrnec. Ihned začneme bílky na vodní lázni šlehat, dokud nebude sníh krásně hladký a hustý. Misku odendáme z hrnce a ještě chvilku šleháme, aby nám sníh vystydl. Pak už plníme cukrářský sáček a tvoříme na plech vyložený pečícím papírem pusinky. Sněhové pusinky pečeme (spíše sušíme) ve vyhřáté troubě 15 minut na 100 °C a poté stáhneme stupně na 50 °C a sušíme dalších 20 minut. Dodatek: Cukru dáváme podle toho, jak moc máme rádi sladké. Ale 2 lžíce na jeden bílek je takové minimum. Já osobně dávám 3 lžíce na jeden bílek.

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

Pečení vánočního cukroví je v plném proudu. Dnes si krok za krokem připravíme oblíbené kokosky, které jsou velmi lehké na přípravu.

Recept

Sněhové bezé - korpus i poleva

Ať už připravujeme sněhové pusinky, korpus nebo polevu, vždy budeme potřebovat dvě základní ingredience - bílky a cukr.

Sněhové

user-icon

autor masvir

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Božské sněhové pusinky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena