Pusinky z ovesných vloček a sušeného ovoce

Sváteční recept na přípravu výborného cukroví z ovesných vloček a kousků sušeného ovoce.


1.01x
45 min

Postup přípravy

Kvalitní margarín rozpustíme na pánvičce, přidáme ovesné vločky a necháme je nasát tuk. Směs necháme vystydnout. Sušené ovoce (meruňky, broskve, švestky - nejlépe v bio kvalitě, nesířené) nakrájíme na maličké kousky.

Vločky smícháme s ovocem, přidáme vejce, cukr nebo tekuté sladidlo a vytvoříme kompaktní směs. Pomocí čajové lžičky tvoříme malé pusinky, které dáváme na pečící papír.

Pusinky pečeme maximálně na 180 °C zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta. Upečené a vychladlé pusinky vložíme do barevných papírových košíčků.

Pusinky z ovesných vloček a sušeného ovoce podáváme jako lahodné sváteční cukroví.

Zdroj: Emco


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pusinky z ovesných vloček a sušeného ovoce

Zpět na recept