Boží milosti

Cukrátka z jemného těsta jsou smažená v oleji jako koblihy, sypeme je moučkovým cukrem.


3.0937x
45 min

Postup přípravy

Mouku nasypeme na vál, uděláme do ní důlek, vyklepneme do něj žloutky, přisolíme, přisladíme, ochutíme rumem a zaděláme smetanou. Podle potřeby zasypáváme moukou a těsto propracováváme, až je hladké a nelepivé, asi jako na tažený závin. Potom těsto necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Potom na pomoučeném vále vyválíme tenkou placku, rádýlkem nebo nožíkem vyřezáváme různé tvary, nejlepší jsou trojúhelníky a obdélníky, veprostřed je nařízneme a smažíme je v horkém tuku na pánvi nebo ve friťáku dozlatova. Potom je necháme okapat a sypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Boží milosti

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.