Boží milosti s vínem

I smažené cukroví může být součástí slavnostně prostřené tabule.


4.722x
60 min
1×

Ingredience

špetkasůl
20 gmáslo
2 ksžloutek
20 gcukr moučka
4 lžícebílé víno
250 ghladká mouka
3 lžícesmetana ke šlehání

na obalení

cukr moučka
vanilkový cukr

podle potřeby

hladká mouka
tuk na smažení

Postup přípravy

Na vále zpracujeme hladkou mouku, sůl, rozměklé máslo, cukr a žloutky s vínem a smetanou na nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny odpočinout. Potom těsto na pomoučněném vále tence rozválíme a pomocí formiček vykrajujeme různé tvary, které uprostřed rádýlkem mírně nařízneme. Boží milosti smažíme v pánvi na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova. Ihned je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Boží milosti s vínem jsou nejchutnější čerstvé.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Boží milosti s vínem

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena