Boží milosti s vínem

I smažené cukroví může být součástí slavnostně prostřené tabule.


4.722x
60 min
1×

Postup přípravy

Na vále zpracujeme hladkou mouku, sůl, rozměklé máslo, cukr a žloutky s vínem a smetanou na nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny odpočinout.

Potom těsto na pomoučněném vále tence rozválíme a pomocí formiček vykrajujeme různé tvary, které uprostřed rádýlkem mírně nařízneme.

Boží milosti smažíme v pánvi na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Ihned je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Boží milosti s vínem jsou nejchutnější čerstvé.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Boží milosti s vínem

Zpět na recept