Borůvkový čaj

Borůvky obsahují hodně vitamínů a látek snižující hladinu cukru. Čaj z borůvek má dezinfekční účinky a používá se např. při střevních katarech.


4.416x
35 min
1×

Postup přípravy

Návod na přípravu čaje: Borůvky zalijeme 0,5 litrem vody, uvedeme k varu. Vaříme mírně po dobu 15 minut.

Odvar odstavíme a necháme ještě dalších 15 minut ustát.
Borůvkový čaj přecedíme, podle chuti osladíme a podáváme teplý s plátkem citronu.

Návod na sušení borůvek: Borůvky sušíme ve slabé vrstvě na teplém a suchém místě, nikdy ne na prudkém slunci. Během sušení je občas „prohrábneme“, aby se bobule sušily rovnoměrně.
Dobře usušené borůvky nesmí být vlhké po rozmáčknutí. Měly by být tvrdé, ale ne přeschlé.

Usušené borůvky skladujeme v uzavřené nádobě na suchém, chladném a vzdušném místě.

Příprava čaje trvá 35 minut, ale sušení borůvek několik dní.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkový čaj

Zpět na recept