Jiná, ale vynikající verze známého ruského receptu. Ingredience jsou na 2 porce.
Hodnocení
4.7
/ 5 (39x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cibule1 ks
Kmín1 lžíce
Jalovec3 kuličky
Lišky150 g
Bobkový list1 ks
Kysaná smetana3 lžíce
Bílé zelí400 g
Zeleninový vývar5 dl
Rostlinný tuk1 a 1/2 lžíce
Červená řepa200 g
Jehněčí maso300 g
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a podusíme na rozehřátém tuku dosklovata.
Netučné jehněčí maso umyjeme, osušíme utěrkou, pokrájíme na kostky a přidáme k cibuli.
Lišky (houby) očistíme, přimícháme k cibuli a masu a všechno důkladně opečeme. Přidáme kmín, bobkový list, zrnka jalovce a přilijeme zeleninový vývar. Základ vaříme asi 30 minut.
Mezitím očistíme zelí a nastrouháme ho na nudličky.
Červenou řepu oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
Zelí a červenou řepu vložíme k ostatním přísadám a vaříme v přikrytém hrnci na mírném ohni 20 minut.
Podle chuti nakonec boršč osolíme, případně opepříme.
Boršč na polský způsob rozdělíme na 2 talíře a doprostřed dáme kopeček kysané smetany.