Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme pudink, kakao, žloutky a důkladně prošleháme. Poté dáme hrnec na plotnu a na mírném plameni za stálého šlehání hmotu zahříváme do zhoustnutí. Nakonec do krému postupně zašleháme máslo a cukr, hrnec odstavíme z plotny. Krém necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme směs na zvlhčení piškotů. Mléko necháme přejít varem, přidáme cukr, zamícháme a necháme vychladnout. Poté do sladkého mléka přidáme rum a promícháme.
Dortovou formu vyložíme pergamenovým papírem, který potřeme tenkou vrstičkou krému. Na krém klademe piškoty, které namáčíme v připraveném mléce. Další vrstvu tvoří krém, poté opět piškoty. Horní vrstvu tvoří krém.
Bombu Malakoff necháme ztuhnout v ledničce. Poté jednotlivé porce zdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.