Boller - norské bochánky

Tyto bochánky ze sladkého kynutého těsta jsou tradičním norským pečivem. Mívají mnoho variant. Nejčastěji se do nich dává kardamom a rozinky, ale i kousky čokolády nebo nejrůznější náplně.


5.017x
120 min
3×

Postup přípravy

Máslo rozpustíme, přidáme trochu mléka a zahřejeme (ale ne více než na 37 °C). Poté přidáme droždí, vmícháme suché přísady a zbytek mléka. Vytvoříme hladké těsto. Naplníme kardamomem, rozinkami, čokoládou, apod. Necháme 30 minut kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 30 kusů a z každého vytvoříme bochánek. Bochánky položíme na vál a necháme je kynout dalších 30 minut.

Norské bochánky potřeme vejcem a pečeme v troubě při 250 °C po dobu 8 minut.

Boller podáváme podle chuti jako jiné sladké pečivo.

user-icon

autor Tea


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Boller - norské bochánky

Zpět na recept