Tyto bochánky ze sladkého kynutého těsta jsou tradičním norským pečivem. Mívají mnoho variant. Nejčastěji se do nich dává kardamom a rozinky, ale i kousky čokolády nebo nejrůznější náplně.
200 g | cukr |
0.5 lžičky | sůl |
200 g | máslo |
500 ml | mléko |
100 g | rozinky |
1 kg | hladká mouka |
1 lžička | kardamom |
100 g | čerstvé droždí |
na potření | |
---|---|
1 ks | vejce |
autor Tea
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.