Bohaté řízečky

Recept na výborné řízky z trouby.


4.824x
60 min
1×

Ingredience

olej
150 gšunka
250 mlsmetana
200 gžampiony
6 plátkůvepřová krkovice

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
plátkový nebo strouhaný sýr

Postup přípravy

Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nakrájíme, žampiony nakrájíme na plátky. Krkovici naklepeme, osolíme a opepříme.

V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme krkovici po obou stranách. Do výpeku dáme cibuli a na orestovanou cibuli dáme žampiony. Tuto směs dáme do zapékací mísy, na to dáme restované maso, poklademe šunkou a sýrem a zalijeme polovinou smetany. Bohaté řízky dáme na 30 minut zapéct do předehřáté trouby. Poté přidáme zbytek smetany a dáme ještě jednou zapéct asi na 20 minut.

Bohaté řízky vyjmeme z trouby. Hotové bohaté řízky podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor lena82


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bohaté řízečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká