Bohatější a velmi lahodná tatarka. Recept získán v roce 1956 na setkání národností v Rusku.
Hodnocení
4.1
/ 5 (14x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek1 stroužek
Cibule1 ks
Pažitka1 snítka
Majonéza150 ml
Citron3 kapky
Francouzská hořčice1 lžička
Červená kapie1 ks
Okurka sterilovaná1 ks
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na velmi jemno. Malou červenou kapii a okurku střední velikosti nakrájíme na jemno. Stroužek česneku rozetřeme se solí. Pažitku nasekáme na jemno.
Do misky postupně přidáme a promícháme nakrájenou zeleninu. Přidáme čajovou lžičku francouzské hořčice nebo jiné podle chuti a zakápneme 3 kapkami citronu. Nakonec přidáme majonézu a vše řádně promícháme.
Bohatou tatarku necháme v lednici v uzavřené sklenici uležet do druhého dne a potom podáváme k různým pokrmům podle chuti.