Mák promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, moukou a práškem do pečiva. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vajíčka, rum a mletou skořici. Umícháme těsto a vlijeme do pekáče, dortové či bábovkové formy. Formu nezapomeneme vymazat a vysypat moukou.
Bleskový makovec zvolna pečeme při 200 °C 30 - 40 minut.
Makovec je výborný k odpolední kávě nebo ke snídani.
Díky za připomenutí výborného receptu na makovec.Kdysi jsem ho dělávala velmi často,ale častým stěhováním jsem jej ztratila.Místo rumu jsem dávala namočené rozinky v již zminˇovaném rumu a najemno nasekané vláš.ořechy.Vřele doporučuji
žoužílek
Zapoměli jste, lidi, na mák?
Skvělý, jednoduchý a rychlý recept na makovec, což kdysi bývalo téměř běžné ho péci. Moje teta na venkově měla mák i na zahrádce, dokud její vnoučata domů nezačaly přinášet "100% zdravé" a "100% levné" předmražené buchty zahraničního původu zaručeně bez glutamátů. A Makovce se jedly před spaním kvůli spánku, spánek je důležitý, snad lepší tahle buchta než prášky proti depresím. Díky za nápad, vrátím se zpět k poctivým, vyzkoušeným a zavedeným způsobům.