Blesková třešňová bublanina

Rychlý a lehký moučník. Recept na bublaninu ze sezónního ovoce.


4.0262x
20 min
37×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Z bílků ušleháme sníh, postupně zašleháváme cukr a žloutky. Přidáme mouku s kypřicím práškem, olej a už jen opatrně promícháme.

Těsto na třešňovou bublaninu rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe třešněmi. Bublaninu pečeme na 180 °C asi 20 minut.

Upečenou bleskovou třešňovou bublaninu necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme servírovat. Nejlepší je ale studená.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Blesková třešňová bublanina

Zpět na recept