Bílý sladký jogurt

Domácí vanilkový jogurt s hustou konzistencí.


4.629x
45 min
1×

Ingredience

2 balíčkyvanilkový cukr
2 lplnotučné mléko
1 konzervaSalko
1 konzervaTatra
500 gbílý živý jogurt

Postup přípravy

Čerstvé plnotučné mléko nalijeme do hrnce (nejlépe s dvojitým dnem), vsypeme oba cukry a mléko svaříme. Horké mléko necháme vychladnout asi na 20°C. Pak do mléka metličkou vmícháme neslazené mléko (Tatra) i slazené kondenzované mléko (Salko). Nakonec vmícháme jogurt se živými kulturami (používám Hollandiu). Jogurtové mléko nalijeme do vymytých kelímků od jogurtů nebo do skleniček od výživy a postavíme na teplé topení. Přes noc nám jogurt nádherně zhoustne. Ráno kelímky uzavřeme mikrotenovou fólií a skleničky víčkem. Bílý sladký jogurt uložíme do chladničky, kde nám vydrží asi týden. Jogurtové mléko je velice dobré i vychlazené, a tak si můžete jednu skleničku místo na topení rovnou uložit do chladničky a ráno mlékem přelít müsli k snídani.

Posnídejte müsli: Sypané domácí, v podobě müsli tyčinek i v koláči

Müsli nemusí být jen kupované a plné cukru, lze si ho na spoustu způsobů připravit i doma. A vždy budete vědět, co je jeho součástí, co jíte. Oříška, semínka, sušené ovoce a vločky v té nejlepší kombinaci.

Posnídejte

Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!

Proč zbytečně utrácet, když si oblíbené tvarohové svačinky můžeme připravit i doma. Času na vaření a pečení máme teď víc než dost. Naučíme vás nejen domácího pribináčka, veku nasladko, chlazené mléčné řezy, ale i oblíbenou treskovou pomazánku.

Tvarohové


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílý sladký jogurt

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena