Bigos

Poláci o tomto pokrmu tvrdí, že je to božská směs, která se musí dusit vždy 7 hodin. Příprava jídla trvá tři dny.


3.3100x
0
2×

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme a pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

Zelí propláchneme, zalijeme horkou vodou. Přidáme kousky hovězího masa. Osolíme, okořeníme, přidáme kolečka cibule a houby. Nakonec přidáme sádlo a dusíme. Podle potřeby podléváme. Dusíme při mírné teplotě asi 3 hodiny.

Druhý den tuto dobrotu opět uvedeme do varu, přidáme kousky vepřového masa, škvarky a dusíme přibližně stejnou dobu jako první den.

Třetí den přidáme kolečka klobásky, hodinku podusíme a servírujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bigos

Zpět na recept