Bigos

Poláci o tomto pokrmu tvrdí, že je to božská směs, která se musí dusit vždy 7 hodin. Příprava jídla trvá tři dny.


3.3100x
0
2×

Ingredience

sůl
1 lžičkamajoránka
2 kscibule
2 lžičkykmín
200 gsádlo
150 gškvarky
4 lístkybobkový list
400 ghovězí maso
1 hrstsušené houby
400 gvepřové maso
1 lžičkamletá sladká paprika
750 gkysané zelí
1 kspapriková klobása

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme a pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Zelí propláchneme, zalijeme horkou vodou. Přidáme kousky hovězího masa. Osolíme, okořeníme, přidáme kolečka cibule a houby. Nakonec přidáme sádlo a dusíme. Podle potřeby podléváme. Dusíme při mírné teplotě asi 3 hodiny. Druhý den tuto dobrotu opět uvedeme do varu, přidáme kousky vepřového masa, škvarky a dusíme přibližně stejnou dobu jako první den. Třetí den přidáme kolečka klobásky, hodinku podusíme a servírujeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bigos

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z polské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena