Blíží se období, kdy i u nás v Čechách a na Moravě začíná kvést bez černý. Jihotyrolské hospodyně z farem Roter Hahn z květů bezu rády připravují bezový sirup. Pravidelně jej připravuje Helen Schwarz z Buschenschanku Oberlegar u Terlan.
Bezový sirup se skvěle hodí například k dezertu bezová panna cotta. Pokud rádi připravujete pokrmy z místních surovin, je tento recept přímo pro vás.
Recept na domácí bezinkový sirup: Připravte si snadný elixír z koziček
Domácí bezový sirup snadno připravíme i bez speciálního vybavení. Stačí natrhat květy černého bezu, zalít je vodou a nechat louhovat – výsledkem je voňavý sirup plný chuti a léčivých látek. Hodí se do limonád, čaje, koktejlů i na dochucení dezertů.
Bezové květy v kuchyni: Zkuste recept na domácí bezovou limonádu
Bezová květenství jsou snadno dostupná a lze z nich připravit široké spektrum (nejen) nápojů. Dnes to bude osvěžující voňavá bezová limonáda. FOTORECEPT vše usnadní.
Autor:jihotyrolska.kucharka



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena