Blíží se období, kdy i u nás v Čechách a na Moravě začíná kvést bez černý. Jihotyrolské hospodyně z farem Roter Hahn z květů bezu rády připravují bezový sirup. Pravidelně jej připravuje Helen Schwarz z Buschenschanku Oberlegar u Terlan.
Vodu a cukr na plotně zahřejeme a poté necháme vychladnout. Do nádoby přidáme bezové květy, citrónové plátky a ovocný ocet. Vše necháme 3 dny odstát. Získanou tekutinu přelijeme přes síto do čistých skleněných lahví a pečlivě uzavřeme.
Bezový sirup se skvěle hodí například k dezertu bezová panna cotta. Pokud rádi připravujete pokrmy z místních surovin, je tento recept přímo pro vás.
Až se příroda probudí, budeme mít k dispozici již řadu bylinek, které hrají hlavní roli při pročišťování organismu. Poohlédněte se po kopřivě, pampelišce i šťovíku.
Bezové květy v kuchyni: Zkuste recept na domácí bezovou limonádu
Bezová květenství jsou snadno dostupná a lze z nich připravit široké spektrum (nejen) nápojů. Dnes to bude osvěžující voňavá bezová limonáda. FOTORECEPT vše usnadní.
autor jihotyrolska.kucharka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena