Bezmoučná nebeská roláda

Vynikající roláda bez použití mouky, tudíž vhodná nejen pro bezlepkovou dietu.


4.322x
25 min

Postup přípravy

Na tento piškot je třeba mít předem rozehřátou troubu naplno (dobré péct např. po pečení masa apod.)

V míse ušleháme 5 žloutků s cukrem a kakaem, poté přidáme zvlášť ušlehaný sníh z 5 bílků a opatrně promícháme.

Na plech dáme pečící papír (je nutný), který vymažeme tukem (olejem) a vysypeme krupicí (hrubou moukou). Na papír vylijeme těsto a dáme do trouby. Pečeme naplno přesně 8 minut, po vytažení plechu těsto okamžitě sundáme s papírem z plechu, aby se nedopékalo od horkého plechu (lámalo by se pak). Necháme vychladnout.

Po vychladnutí ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilinovým cukrem, rozetřeme na těsto, stočíme a dáme do lednice vychladit. Šlehačku je možno doplnit sýrem mascarpone (150 + 100 ml).

Bezmoučnou nebeskou roládu nakrájíme na kolečka a podáváme třeba ke kávě.
user-icon

autor mmarch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezmoučná nebeská roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká