Bezlepkový ořechový koláč

Recept na zdravý koláč bez lepku a zbytečného cukru.


4.621x
60 min

Postup přípravy

V míse promícháme všechny sypké suroviny na těsto (mleté ořechy, mandle, sůl a mletou skořici). Rukama zapracujeme změklé máslo nakrájené na kousky. Do vzniklé směsi připomínající drobenku přidáme 2 lžíce medu a dobře promícháme.

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a zhruba z poloviny připraveného těsta v ní vytvoříme asi půl centimetrovou vrstvu. Těsto rozprostřeme a uplácáme nejlépe rukama.

V míse rozmícháme tvaroh s vejcem a medem do hladkého krému. Krémem potřeme těsto ve formě.

Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na krém rozprostřeme nastrouhaná jablka a posypeme mletou skořicí.
Nakonec vše přikryjeme druhou půlkou těsta.

Bezlepkový ořechový koláč pečeme při 175 °C asi 25 minut, až je povrch zlatavý.

Před krájením necháme bezlepkový ořechový koláč vychladnout. Výhodou je, že každému postačí opravdu jen kousek, protože koláč je velmi sytý.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkový ořechový koláč

Zpět na recept