Bezlepkový koláč s pudinkem si zamiluje celá vaše rodina. Recept na lehký, jemný a velice chutný koláč.
Hodnocení
4.6
/ 5 (22x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Těsto
Vejce1 ks
Máslo250 g
Mléko7 lžic
Kypřící prášek do pečiva bio 1 balíček
Bezlepková mouka 400 g
Bio vanilkový cukr1 balíček
Náplň
Jablko3 ks
Třtinový cukr8 lžic
Bio vanilkový cukr1 balíček
Vanilkový pudinkový prášek bez lepku1 balíček
Na ozdobu
Lupínky mandlí1 balíček
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme těsto smícháním všech surovin. Mléko při přípravě přidáváme postupně, aby těsto nebylo řídké, ale naopak tužší, protože ho budeme válet.
Těsto dáme do lednice na 30 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň. Nastrouhaná nebo nakrájená jablka pocukrujeme, pustí tak šťávu. Přidáme pudinkový prášek, promícháme a dáme na chvíli do lednice místo těsta.
Těsto na bezlepkový koláč si rozdělíme na dvě půlky a vyválíme dvě stejné placky.
Jednu dáme do vymazané a vysypané formy nebo na plech. Poklademe na něj jablkovo-pudinkovou náplň a přiklopíme druhým dílem.
Bezlepkový koláč s jablky a pudinkem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 °C asi 30 - 40 minut (podle typu trouby).
Horní díl koláče můžeme pro ozdobu a exklusivnější chuť posypat plátky mandlí.
Bezlepkový koláč s jablky a pudinkem bude chutnat celé rodině! Koláč podáváme s mlékem, kávou, čajem, ale dobrý je i jen tak samotný.
Dobrý den. Pudink bez lepku vyrábí např. Amylon, je to na něm napsáno hned na přední straně. Prodávají prodejny zdravé výživy, ale např. i Tesco. Cena se pohybuje okolo 11,- Kč, jak kde.