Bezlepkové langoše

Máte chuť na langoše, ale co na to bezlepková dieta? Nic. Dejte si svoje od pravých k nerozeznání.


4.536x
75 min
2×

Postup přípravy

Rozděláme si v hrnku 250 ml vlažné vody s 30 g kvasnic a kávovou lžičkou cukru krystalu. Necháme vzejít kvásek.

Mezitím si prosejeme 500 g bezlepkové mouky Mahler a nebo přímo směsi na chleba. Přidáme vejce, sůl a vlijeme kvásek. Propracujeme v těsto. Bezlepkové těsto necháme kynout asi 30 minut. Po půl hodině vysypeme těsto na pomoučněný vál. Těsto srazíme, rozválíme v placku a opět necháme kynout asi 20 minut.

Pak rádelkem vyřezáváme kolečka a průměru 10 - 13cm. Vyřezané kolečko po okrajích ve vzduchu prsty jemně nataháme, vložíme do rozpáleného oleje a smažíme

Bezlepkové langoše můžeme jíst na sladko - posypané cukrem moučkou s mletou skořicí nebo klasicky. Záleží na chuti.
user-icon

autor Stojka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkové langoše

Zpět na recept