Ovocný bezlepkový koláč s drobenkou

Alternativa tradičního receptu na drobenkovou buchtu s ovocem.


4.08x
30 min
1×

Ingredience

těsto

1 ksvejce
300 mlmléko
150 gcukr moučka
100 mlolivový olej
1 lžičkajedlá soda
300 gpolohrubá kukuřičná mouka

drobenka

80 gmáslo
50 gcukr moučka
1 ksvanilkový cukr
100 gpolohrubá kukuřičná mouka

náplň

ovoce

podle chuti

mletá skořice

Postup přípravy

Z vanilkového cukru, másla, cukru moučka a polohrubé kukuřičné mouky připravíme drobenku.

V míse smícháme polohrubou kukuřičnou mouku, cukr moučka a jedlou sodu. Pak přilijeme mléko, olej, přidáme vejce a důkladně promícháme.

Těsto dáme na plech s pečícím papírem a poklademe libovolným ovocem, posypeme skořicí a připravenou drobenkou. Ovocný bezlepkový koláč pečeme cca 30 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

Ovocný bezlepkový koláč s drobenkou podáváme jako každý jiný moučník.
user-icon

autor VejaS


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocný bezlepkový koláč s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká