Bezinková marmeláda

Marmeláda z plodů bezu černého a letních jablek. Vyzkoušejte tento recept na moc dobrou marmeládu.


4.816x
160 min

Postup přípravy

Nastrouhaná vyjádřená jablka (2 kg čisté váhy) a bezové kuličky nejméně 15 minut společně povaříme. Poté propasírujeme přes jemné síto, abychom jablka zbavili slupek, bezinky peciček a získali tak jemnou kašovitou hmotu. Nezáleží na tom, zda bezinky a jablka vaříme a pasírujeme zvlášť či dohromady. Do získané hmoty přidáme 1 kg cukru a cca 10 minut vaříme, až marmeláda začne želírovat. Poté do bezinkové marmelády přidáme šťávu z citronu, lžičku skořice a konzervant. Bezinkovou marmeládu plníme do skleniček a používáme podle chuti. Pár doplňujících postřehů k receptu: Možná se divíte, proč se k bezinkám přidávají jablka. Důvod je prostý - samotná bezinková marmeláda není tak dobrá. Bezinky skutečně hodně barví (dříve se používaly i jako barvivo), proto raději nepoužívejte novou utěrku. Kyselina sorbová je běžně k dostání pod názvem Pomůcka ke konzervování. Pro jistotu můžeme ještě samozřejmě na marmeládu před zavíčkováním nalít trošku alkoholu. Na 2 kg obraných bezových bobulek je třeba nasbírat určitě alespoň 7 l neobraných bobulí. Syrové bobule jsou jedovaté a silně projímavé, teprve po převaření jsou zcela nezávadné.
user-icon

autor trasprd


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezinková marmeláda

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena