Při přípravě této výborné rolády spotřebujeme nastřádané bílky.
Hodnocení
4.6
/ 5 (57x)
Chutnalo
7x
Ingredience
Těsto
Bílek8 ks
Cukr krupice14 dkg
Polohrubá mouka8 dkg
Lískové oříšky8 dkg
Náplň
Vanilkový cukr2 balíčky
Ztužovač šlehačky2 balíčky
Smetana ke šlehání2 kelímky
Podle potřeby
Máslo na potření
Postup přípravy
Troubu si vyhřejeme na 150 - 180 °C. Lískové ořechy opražíme na sucho, oloupeme a rozemeleme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, pomleté ořechy a zlehka vmícháme také mouku.
Těsto vylijeme na plech, do kterého si připravíme pečící papír potřený rozpuštěným máslem. Papír by měl mít mírně zvednuté okraje.
Pečeme do zrůžovění, pak plech vyjmeme z trouby a upečený korpus i s papírem hned přeneseme na čistou utěrku a teplé srolujeme (i s utěrkou). Bezé necháme stočené vychladnout.
Zatím si ušleháme šlehačky, do kterých zašleháme vanilkový cukr a ztužovače.
Vychladlou roládu opatrně rozmotáme a odstraníme pečící papír. Naplníme šlehačkou a znovu stočíme do rolády.
Zbytkem šlehačky potřeme povrch rolády a dáme do lednice. Bezé roládu porcujeme až druhý den. Můžeme naplnit i jakýmkoliv nastavovaným krémem nebo ochuceným tvarohem.
Děkuji za info. Určitě to nemůže receptu uškodit, ba naopak. Já jsem jednou plnila i tvarohovou nádivkou a bylo to zase něco jiného. Fantazii se meze nekladou.
safiro
Komentář k receptu Bezé roláda
Do šlehačky jsem přidala 2 lžičky mleté kávy, což jsem našla v jiném receptu na bezé roládu. Výsledek je výborný. Upečené těsto šlo dobře zavinout, netrhalo se. Roláda je moc dobrá a myslím, že ta trocha kávy jí prospěla na chuti.
Bili
Komentář k receptu Bezé roláda
Výborný a vcelku jednoduchý zákusek. Zapomněla jsem potřít pečící papír máslem, ale zásadní problém to nebyl. Upečené těsto se slouplo docela dobře a hlavně bez poškození v jednom kuse.
Puno
Re: Bezé roláda
Z jakého důvodu by se před pečením mělo těsto posypat cukrem?. Ráda se poučím.
Miluška
Bezé roláda
Zapomněli jste napsat, že před pečením bezé roládu pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zajímavé komentáře
Re: Komentář k receptu Bezé roláda
Komentář k receptu Bezé roláda
Komentář k receptu Bezé roláda
Re: Bezé roláda
Bezé roláda