Bezé roláda

Při přípravě této výborné rolády spotřebujeme nastřádané bílky.


4.656x
0
6×

Postup přípravy

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, pomleté, předem opražené a oloupané lískové oříšky, zlehka vmícháme také mouku.

Těsto vylijeme na plech, do kterého si připravíme pečící papír potřený rozpuštěným máslem. Papír by měl mít mírně zvednuté okraje Troubu si vyhřejeme na 150 - 180 °C a těsto v ní upečeme do zrůžovění.

Vyjmeme plech a s papírem těsto hned přeneseme na čistou utěrku a teplé srolujeme (i s utěrkou). Bezé necháme stočené vychladnout.

Zatím si ušleháme šlehačky, do kterých zašleháme vanilkový cukr a ztužovače.

Vychladlou roládu opatrně rozmotáme a odstraníme pečící papír.

Naplníme šlehačkou a znovu stočíme do rolády. Zbytkem šlehačky potřeme povrch rolády a dáme do lednice.

Bezé roládu porcujeme až druhý den. Můžeme naplnit i jakýmkoliv nastavovaným krémem nebo ochuceným tvarohem. To záleží jen a jen na chuti.
user-icon

autor Soptík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezé roláda

Zpět na recept