Vaření.czReceptyBavorské posvícenské koblihy

Bavorské posvícenské koblihy

O posvícení se podle starého zvyku pečou koblihy. Zkuste si je udělat doma.


4.813x
90 min

Ingredience

100 gcukr
špetkasůl
2 ksvejce
150 grozinky
30 gkvasnice
1 lžičkacitronová kůra
500 gpolohrubá mouka
0.3 lvlažné mléko
100 grozpuštěné máslo

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Kvasnice smícháme s 1 lžičkou cukru, přidáme trochu mléka a mouky. Necháme vzejít na dvojnásobný objem. Mouku vsypeme do mísy, přidáme cukr, mléko,vejce, lžičku citronové kůry a kvásek. Rozinky a sůl vmícháme do těsta. Těsto vykrajujeme lžící a tvoříme koblihy na vále poprášeném moukou. Necháme 20 minut kynout. Koblihy na vrchu nastřhneme do kříže. Smažíme v rozpáleném oleji po malých dávkách. Hotové koblihy necháme na ubrousku okapat od oleje. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Foto: Shutterstock.com

Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak

Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!

Smažené

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

Dnes vás naučíme krok za krokem recept na lahodné tvarohové koblížky, které nepotřebují čas ke kynutí.

Tvarohové

user-icon

autor Fendryska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bavorské posvícenské koblihy

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Německá

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena