Bavorské posvícenské koblihy

O posvícení se podle starého zvyku pečou koblihy. Zkuste si je udělat doma.


4.813x
90 min

Postup přípravy

Kvasnice smícháme s 1 lžičkou cukru, přidáme trochu mléka a mouky. Necháme vzejít na dvojnásobný objem.

Mouku vsypeme do mísy, přidáme cukr, mléko,vejce, lžičku citronové kůry a kvásek. Rozinky a sůl vmícháme do těsta. Těsto vykrajujeme lžící a tvoříme koblihy na vále poprášeném moukou. Necháme 20 minut kynout. Koblihy na vrchu nastřhneme do kříže.

Smažíme v rozpáleném oleji po malých dávkách.

Hotové koblihy necháme na ubrousku okapat od oleje. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bavorské posvícenské koblihy

Zpět na recept