100 g | cukr | |
špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
150 g | rozinky | |
30 g | kvasnice | |
1 lžička | citronová kůra | |
500 g | polohrubá mouka | |
0.3 l | vlažné mléko | |
100 g | rozpuštěné máslo | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
cukr moučka | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Kvasnice smícháme s 1 lžičkou cukru, přidáme trochu mléka a mouky. Necháme vzejít na dvojnásobný objem. Mouku vsypeme do mísy, přidáme cukr, mléko,vejce, lžičku citronové kůry a kvásek. Rozinky a sůl vmícháme do těsta. Těsto vykrajujeme lžící a tvoříme koblihy na vále poprášeném moukou. Necháme 20 minut kynout. Koblihy na vrchu nastřhneme do kříže. Smažíme v rozpáleném oleji po malých dávkách. Hotové koblihy necháme na ubrousku okapat od oleje. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Foto: Shutterstock.com
Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak
Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!
Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem
Dnes vás naučíme krok za krokem recept na lahodné tvarohové koblížky, které nepotřebují čas ke kynutí.
Autor:Fendryska
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena