Bavorské knedlíky

Výborné žemlové knedlíky, do kterých přidáváme spoustu petrželky. Hodí se k pečenému masu a zelí.


3.01058x
45 min

Postup přípravy

Žemle rozdrobíme a zalijeme horkým mlékem, máčíme asi 10 minut. Cibuli necháme zesklovatět na pánvičce, přidáme petrželku, vmícháme do žemlí, přidáme vejce, osolíme, opepříme. Tvoříme malé kulaté knedlíky, když je hmota příliš měkká, přidáme mouku. Vodu přivedeme k varu, vložíme do ní knedlíky, teplotu snížíme a zvolna je vaříme asi 20 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat a ihned podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bavorské knedlíky

Zpět na recept