Snadný recept na nejlepší přílohu k houbové omáčce.
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
těsto | |
3 ks | vejce |
6 ks | brambory |
1 lžička | kmín |
6 ks | rohlík |
5 lžic | hladká mouka |
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo ještě lépe rozmixujeme. Smícháme kostičky rohlíků, nastrouhané brambory, kmín, vejce a hladkou mouku. Vše pořádně propracujeme v tužší těsto. Podle potřeby můžeme přidat ještě mouku. Potom si průběžně namáčíme ruce a tvarujeme koule, které vaříme 25 - 30 minut v osolené vroucí vodě. Bavorské chlupaté knedlíky podáváme jako přílohu k různým omáčkám, nejlépe chutnají k houbové.
Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!
Letošní horké a suché počasí houbám příliš nepřálo, ale v těchto dnech se i houbaři mohou těšit z pořádné úrody. My vám přinášíme výběr zajímavých a chuťově výborných receptů z čerstvých hub, které stojí za to vyzkoušet.
autor rudanek44
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena