Batenžánové chipsy

Křupavá pochoutka vhodná buď jako chuťovka k pivu nebo jako předkrm.


4.739x
75 min
1×

Postup přípravy

Toto jídlo se jen zdá velmi těžké avšak jeho příprava je velmi jednoduchá. Batenžán (nebo také lilek a baklažán) nakrouháme na kolečka, která klademe na pekáč nebo hluboký tác a prokládáme ubrousky. Každou vrstvu musíme prosolit, aby nám lilek pustil vodu. Necháme proležet v ubrouscích nejméně 60min. Když to bude déle, nic se neděje. Proleželé a odvodněné plátky obalujeme v těstíčku z vajíček, hladké mouky a arabského koření.Těstíčko musí být hustším aby na batenžánu drželo. Obalená kolečka lilku smažíme nejlépe v pánvi wok, olej musí být naprosto rozpálený, jinak se nám lilek nacucá olejem. Hotová kolečka podáváme jako předkrm, nebo chuťovku s kečupem a tatarskou omáčkou.
user-icon

autor Dosy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Batenžánové chipsy

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z arabské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena