Batenžánové chipsy

Křupavá pochoutka vhodná buď jako chuťovka k pivu nebo jako předkrm.


4.739x
75 min
1×

Postup přípravy

Toto jídlo se jen zdá velmi těžké avšak jeho příprava je velmi jednoduchá. Batenžán (nebo také lilek a baklažán) nakrouháme na kolečka, která klademe na pekáč nebo hluboký tác a prokládáme ubrousky.

Každou vrstvu musíme prosolit, aby nám lilek pustil vodu. Necháme proležet v ubrouscích nejméně 60min. Když to bude déle, nic se neděje.

Proleželé a odvodněné plátky obalujeme v těstíčku z vajíček, hladké mouky a arabského koření.Těstíčko musí být hustším aby na batenžánu drželo.

Obalená kolečka lilku smažíme nejlépe v pánvi wok, olej musí být naprosto rozpálený, jinak se nám lilek nacucá olejem.

Hotová kolečka podáváme jako předkrm, nebo chuťovku s kečupem a tatarskou omáčkou.
user-icon

autor Dosy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Batenžánové chipsy

Zpět na recept