Batáty na másle

Velmi rychlý a jednoduchý recept na úpravu batát, ktery dá vyniknout jejich originální chuti


4.865x
30 min
6×

Postup přípravy

Batáty důkladně omyjeme a nakrájíme na asi 5 mm silné plátky.

Troubu rozehřejeme na 180 °C a na chvíli do ní dáme prázdný plech, který po zahřátí důkladně potřeme máslem. Na máslo klademe těsně vedle sebe plátky batátů, lehce shora posolíme a vložíme na 2 minuty do trouby.

Plech poté vyndáme, již teplé plátky navrchu potřeme máslem a vložíme zpět do trouby. Po asi 10 minutách pečení zvýšíme teplotu na 250 °C, troubu přepneme na režim grilování a pečeme zhruba dalších 5 - 10 minut do lehkého zhnědnutí plátků.

Batáty na másle podáváme samostatně jako chuťovku, můžeme je použít i jako přílohu například ke grilovanému masu.

Videorecept na skvělé batáty trochu jinak

user-icon

autor serych


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Batáty na másle

Zpět na recept