Bártovo ragú

Jednou jsem prostě dostal chuť na něco jako ragú, ale po svém.


4.79x
60 min

Ingredience

1 paličkačesnek
sůl
0.25 kostkymáslo
2 kspaprika
4 kscibule
2 ksrajče
15-20 kuličekjalovec
1 kostkamasox
200 mlzakysaná smetana
1 svazečeknaťová cibulka
750 gvepřové maso
4 lžícemletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžičkamletá pálivá paprika
2 ksmaďarská klobása

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Klobásy oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ostatní zeleninu také očistíme, rajčata oloupeme a vše nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme máslo a necháme jej rozpustit. Přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak vsypeme maso s klobásami a restujeme. Maso se musí zatáhnout. K masu přidáme zeleninu, trochu podlijeme a přidáme koření s masoxem. Směs necháme dusit, až maso změkne. Do ragú vmícháme zakysanou smetanu a necháme přejít varem.

Bártovo ragú podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší je pečivo, ale můžeme podávat i knedlíky a brambory.
user-icon

autor bárt


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bártovo ragú

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká