Banánový dezert ze slunné Afriky

Voňavý dezert, který k nám přichází ze slunné Afriky. Můžeme jej podávat i studený, nejlépe nazdobený šlehačkou a sekanými mandlemi.


3.272x
30 min
1×

Postup přípravy

Banány oloupeme, nakrájíme na silná kolečka a rozložíme do zapékací misky. Z pomeranče si vymačkáme šťávu. Banány posypeme lžící cukru, zalijeme pomerančovou šťávou, zaprášíme skořicí a zakapeme rumem.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Mandle a ořechy si nasekáme na kousky.

Na připravené banány nasypeme mandle, ořechy, vločky kokosu a dáme na 20 minut zapéct do předehřáté trouby.

Banánový dezert ze slunné Afriky servírujeme teplý. Přeléváme jej šťávou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Banánový dezert ze slunné Afriky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní