Známý banánový chleba je skvělou svačinkou či snídaní k rannímu čaji pro každého milovníka banánu. Upečte si vynikající banana bread - uvnitř jemný a nadýchaný a zvenku krásně křehký.
Hodnocení
4.5
/ 5 (11x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Sůl špetka
Vejce2 ks
Máslo4 lžičky
Kypřicí prášek do pečiva1 lžička
Banán2 ks
Cukr moučka1/3 hrnku
Skořice mletá1/2 lžičky
Polohrubá mouka2 hrnky
Bílý jogurt1 kelímek
Vanilkový extrakt1 lžička
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 175 °C. Ve velké míse vidličkou rozmělníme zralé banány, přidáme jogurt, rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový extrakt.
V další menší míse prosejeme mouku, prášek do pečiva, skořici, cukr a sůl. Po částech vmícháme tyto suché ingredience do velké mísy k těm mokrým.
Směs vlijeme na plech s pečícím papírem nebo vytřený olejem.
Banana bread necháme v troubě na 30 - 40 minut při 170 - 180°C.
Poté chlebíček necháme vychladnout 10 - 15 minut a nakrájíme ho na plátky.