Banánové suflé

Banánový nákyp pečený v mističkách na jednu porci může posloužit třeba jako lahodné zakončení jídla při slavnostní příležitosti.


3.261x
20 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 230 °C. Zapékací misky o objemu 300-400 ml vytřeme mírně olejem. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé asi 2,5 cm a rozmixujeme s limetovou šťávou a kokosovým likérem na hladkou kaši. Přidáme žloutky a lžičku cukru a znovu krátce rozmixujeme. Hmotu pak přeneseme do mísy.

Z bílků ušleháme pevný sníh. Když se z něho vytahují měkké kopečky, všleháme do něj po lžících zbývající cukr. Hmota musí být tuhá a lesklá. Do směsi s banány opatrně zamícháme nejprve lžíci sněhu, aby změkla, a potom do ní jemně zapracujeme všechen sníh z bílků.

Hmotu naneseme do zapékacích misek a na okraji urovnáme lžičkou. Misky postavíme na plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme 8 minut dozlatova. Hmota zvětší svůj objem a utvoří kopeček přesahující okraje misky. Suflé poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Banánové suflé

Zpět na recept