Balkánská zapečená zelenina


3.1505x
90 min

Ingredience

4 vejce
3 rajčata
400 mlmléko
250 gzakysaná smetana
1 bílý jogurt
300 gbalkánský sýr
5 bílé ( zelené) papriky
1.5 lžíceGustin ( 1 + 1/2 lžíce extra)
4 plátkysýr ( sendvičový)
koření podle chuti (bazalka, oregáno, chilli, tymián, pepř)

Postup přípravy

1. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na menší kousky (rajčata stačí na měsíčky, papriku na větší kostičky). Nakrájené suroviny naskládáme do vymazané a moukou vysypané zapékací misky (nebo pekáčku).


2. Balkánský sýr nakrájíme na drobné kostičky a naskládáme ho rovnoměrně na zeleninu do zapékací misky. Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do vyšší nádoby a žloutky umístíme do zapékací misky mezi sýr.


3. K bílkům přilijeme do vysoké nádoby mléko a přidáme 1 vrchovatou lžíci Gustinu a podle chuti koření (ne sůl, sýr je slaný dostatečně). Směs zamícháme vidličkou tak, aby se Gustin dobře rozpustil, a nalijeme do zapékací misky.


4. Pak dáme do vyšší nádoby zakysanou smetanu s bílým jogurtem, přidáme 1/2 PL Gustinu a opět vidličkou dobře rozmícháme. Směs navrstvíme do zapékací misky a uhladíme (zelenina musí být zcela zalita). Nahoru naskládáme plátky sýra a podle chuti okořeníme. Pečeme při teplotě 210-230 °C po dobu asi 45 minut.


TIP: Někdy pustí během pečení zelenina více vody než dokáže škrob ztužit, to ale není chuťově vůbec na škodu.



Recept od Dr.Oetker www.oetker.cz.



Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Balkánská zapečená zelenina

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena