Bageta plněná vepřovou krkovičkou

Recept na bagetu plněnou plátkem pečené krkovice s pikantní omáčkou a česnekovým dresinkem. Opečenou krkovičku podáváme v chlebové bagetě s listovým salátem a rajčaty jako sytou chuťovku, ale i místo oběda či večeře


3.225x
35 min

Ingredience

4 ksrajčata
4 listyledový salát
0.5 ksčervená cibule
4 plátkyvepřová krkovice bez kosti á 150 g
2 kschlebová bageta

omáčka

3 stroužkyčesnek
150 mlvývar
1 kscibule
1 lžícerajčatový protlak
30 gčerstvý zázvor
0.5 lžičkyostrá chilli omáčka

dresink

3-4 stroužkyčesnek
50 mlmajonéza
250 mlřecký jogurt

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Plátky krkovice očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme v chladu asi 30 minut odležet.

Mezitím si připravíme pikantní omáčku. Oloupanou cibuli, česnek a čerstvý zázvor nasekáme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Pak vmícháme rajčatový protlak, chilli omáčku, vše podlijeme vývarem a krátce povaříme do zhoustnutí. Pikantní omáčku, osolíme, opepříme a odložíme stranou.

Připravíme si studený česnekový dresink. Jogurt řeckého typu promícháme s majonézou a prolisovaným česnekem, ochutíme solí a pepřem a necháme v chladu rozležet. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a listy salátu omyjeme. Červenou oloupanou cibuli nakrájíme na jemno.

Odležené plátky krkovice opečeme na oleji z obou stran doměkka. Bagetu podélně rozkrojíme, polovinu potřeme pikantní omáčkou, poklademe plátkem opečené krkovice a čerstvě nakrájenou červenou cibulí, na kterou navršíme zeleninu a vše přelijeme česnekovým dresinkem. Naplněnou bagetu zakryjeme její druhou částí, zešikma překrojíme na poloviny a ihned podáváme.

Chlebovou bagetu plněnou pečenou krkovičkou s pikantní omáčkou a česnekovým dresinkem můžeme podávat jako vydatnou svačinu, ale také jako hlavní chod třeba k večeři.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bageta plněná vepřovou krkovičkou

Zpět na recept