Teplé obložené chleby

Zbyla vám veka a chystáte oslavu nebo posezení s přáteli? Připravte jim místo klasických chlebíčků tyhle vekové a podávejte teplé.


4.610x
25 min

Postup přípravy

Veku nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme společně s trochou mléka, solí, pepřem a zelenou petrželkou. Můžeme přidat i jiné koření podle chuti. Plátky veky ve vejcích obalíme a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova a uchováváme na teple.

Mezitím si necháme na pánvi rozškvařit plátky slaniny.

Plátky osmažené veky pomažeme tatarskou omáčkou, poklademe plátek slaniny, kousky čerstvé zeleniny (plátek rajčete, proužek papriky apod.) a nakonec překryjeme sýrem.

Takto obložené chleby podáváme ještě teplé.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Teplé obložené chleby

Zpět na recept