Bábovka naslano

Recept pro toho, kdo má rád slané chuťovky.


4.49x
90 min

Ingredience

2 ksfeferonka
1 kszelená paprika
300 gstrouhaný sýr
1 ksžlutá paprika
2 lžičkymletá sladká paprika
200 gpapriková klobása
100 gpikantní salám

těsto

5 ksvejce
90 gmáslo
150 mlmléko
250 gpolohrubá mouka
30 gsušené droždí

na ozdobu

petrželka

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

V mléce zaděláme spolu se sušeným droždím kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek a zaděláme těsto, které necháme hodinu kynout.

Mezitím nastrouháme sýr. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na menší kolečka, pikantní salám na kostičky, feferonku nasekáme. Po vykynutí těsta vše smícháme dohromady.

Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a dáme do ní směs.

Pečeme na 160 °C 60 minut, po 30-ti minutách můžeme bábovku zakrýt pečícím papírem. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme.

Slanou bábovku nakrájíme stejně jako tu klasickou a ozdobíme petrželkou.
Je to chuťovka výborná k pivu a vínu.
user-icon

autor ťutinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka naslano

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty