Vaření.czReceptyBabiččiny zmrzlé koláčky

Babiččiny zmrzlé koláčky

Ty nejlepší koláčky které dělala babička jen ve sváteční dny, protože příprava je pracná, ale výsledek stojí za to.


3.6270x
90 min
1×

Ingredience

těsto 2

1 špetkasůl
1 ksvejce
3 dlmléko
5 dkgdroždí
3 ksžloutky
70 dkghladká mouka
7 dkgmletý cukr

na potření

1 ksvejce

náplň

1 balíčekrozinky
3 kostkytvaroh
2 ksžloutky
mletý cukr

těsto 1

25 dkghladká mouka
50 dkgmáslo

Postup přípravy

Máslo nastrouháme na hrubém struhadle a spolu s moukou zpracujeme na hladké těsto. Necháme odpočinout a mezi tím si zpracujeme z mouky, mléka, droždí, cukru, vajec a špetky soli druhé těsto. To rozdělíme na dvě části, každou část rozválíme na tenkou placku a po té rozetřeme polovinu prvního těsta až k okrajům. Tak zpracujeme obě poloviny a poskládáme je jako lístkové těsto, zabalíme do mokré, vyždímané utěrky a dáme kynout na dvě hodiny do lednice, nebo na chladné místo. Potom znovu rozválíme, poskládáme a dáme znovu na dvě hodiny kynout do chladna. Nakynutá těsta rozkrojíme na poloviny a vyválíme tenký plát který rozkrájíme na čtverce a plníme náplní z tvarohu, cukru a žloutků. Na tvaroh dáme rozinky a zabalíme jako klasické koláčky ale s tím rozdílem, že je na plech pokládáme zabalenou částí směrem nahoru, při pečení se mírně rozevřou. Nakonec potřeme rozkvedlaným vajíčkem a na vrch dáme drobenku z rozpuštěného másla, mletého cukru a hladké mouky. pečeme dozlatova při teplotě asi 200°C.
user-icon

autor vlada1

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččiny zmrzlé koláčky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena