Do hrnečku dáme trochu teplého mléka a celé droždí, necháme pár minut vykvasit. Do mísy nasypeme hladkou mouku, kypřící prášek, sůl, přidáme vejce a tuk. Přidáme kvásek a všechny suroviny prohněteme. Těsto necháme na teplém místě kynout.
Z těsta tvarujeme malé žemličky, které klademe na tukem vymazaný plech. Babiččiny žemličky pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme je mákem, kmínem, sezamovým semínkem a hrubou solí. Babiččiny žemle pečeme na 200 stupňů asi 20 minut. Doba pečení záleží na velikosti žemliček.
Milujete pečivo? Výběr redakce nejlépe hodnocených receptů na domácí rohlíky a housky
Recepty na krásně křupavé a nadýchané domácí pečivo, které povýší každou snídani či svačinu na vyšší příčku.

Autor:máma

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena