Babiččiny žemle

Pečivo, které dobře chutná samotné. Je možná i varianta se zeleninou.


3.162x
60 min

Postup přípravy

Do hrnečku dáme trochu teplého mléka a celé droždí, necháme pár minut vykvasit.

Do mísy nasypeme hladkou mouku, kypřící prášek, sůl, přidáme vejce a tuk. Přidáme kvásek a všechny suroviny prohněteme. Těsto necháme na teplém místě kynout.

Z těsta tvarujeme malé žemličky, které klademe na tukem vymazaný plech. Babiččiny žemličky pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme je mákem, kmínem, sezamovým semínkem a hrubou solí.

Pečeme na 200 stupňů asi 20 minut. Doba pečení záleží na velikosti žemliček.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny žemle

Zpět na recept