Babiččiny žemle

Pečivo, které dobře chutná samotné. Je možná i varianta se zeleninou.


3.162x
60 min

Ingredience

těsto

1 lžícecukr
1 lžičkasůl
2 ksvejce
0.5 lmléko
1 ksprášek do pečiva
1 kostkadroždí
0.5 kostkyHera
1 kghladká mouka

na potření

1 ksvejce

podle potřeby

tuk

na ozdobu

1 balíčekkmín
1-2 lžícemák
1-2 lžícesezamové semínko
1-2 lžícehrubá sůl

Postup přípravy

Do hrnečku dáme trochu teplého mléka a celé droždí, necháme pár minut vykvasit. Do mísy nasypeme hladkou mouku, kypřící prášek, sůl, přidáme vejce a tuk. Přidáme kvásek a všechny suroviny prohněteme. Těsto necháme na teplém místě kynout. Z těsta tvarujeme malé žemličky, které klademe na tukem vymazaný plech. Babiččiny žemličky pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme je mákem, kmínem, sezamovým semínkem a hrubou solí. Pečeme na 200 stupňů asi 20 minut. Doba pečení záleží na velikosti žemliček.
user-icon

autor máma

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččiny žemle

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena