Babiččiny pracny

Recept na pracny, které u nás doma máme nejradši.


4.525x
45 min

Postup přípravy

Všechny sypké suroviny na těsto v míse dobře promícháme a prosejeme přes síto na vál. K sypkým surovinám přidáme plátky změklého másla. Těsto prsty prohněteme, až je krásně pevné a hladké. Vznikne nám bochánek těsta, který zabalíme do potravinářské folie a necháme do druhého dne uležet v lednici. Na druhý den z těsta odloupáváme kousky a vmačkáme je do formiček. Mohou to být košíčky, figurky apod. Formičky není třeba vymazávat, půjdou i tak dobře vyklopit. Naplněné formičky poskládáme na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 20 minut. Ještě horké pracny z formiček jemným klepnutím vyklopíme. Horké vánoční pracny obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, ale také nemusíme. Jsou dobré a dost sladké i bez obalování. Vánoční pracny můžeme ihned po upečení podávat na vánoční stůl.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččiny pracny

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena