Babiččiny pracny

Recept na pracny, které u nás doma máme nejradši.


4.525x
45 min

Postup přípravy

Všechny sypké suroviny na těsto v míse dobře promícháme a prosejeme přes síto na vál. K sypkým surovinám přidáme plátky změklého másla.
Těsto prsty prohněteme, až je krásně pevné a hladké. Vznikne nám bochánek těsta, který zabalíme do potravinářské folie a necháme do druhého dne uležet v lednici.

Na druhý den z těsta odloupáváme kousky a vmačkáme je do formiček. Mohou to být košíčky, figurky apod. Formičky není třeba vymazávat, půjdou i tak dobře vyklopit.

Naplněné formičky poskládáme na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 20 minut.

Ještě horké pracny z formiček jemným klepnutím vyklopíme.

Horké vánoční pracny obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, ale také nemusíme. Jsou dobré a dost sladké i bez obalování.

Vánoční pracny můžeme ihned po upečení podávat na vánoční stůl.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny pracny

Zpět na recept