Babiččiny nekynuté koláčky

Koláčky vhodné pro pouťové dny, ale také k domácím oslavám nebo na svatební stůl.


4.7152x
120 min
16×

Postup přípravy

V misce necháme vzejít kvásek z kvasnic, cukru a části vlažného mléka (asi 10 minut).

V míse utřeme vejce s tukem, přidáme trochu mouky.

Jakmile vzejde kvásek, přidáme jej k utřenému tuku, dolijeme mléko a dosypeme mouku. Vypracujeme vláčné těsto.

Z těsta ukrojíme část a vyválíme ji, rádýlkem vykrájíme menší čtverečky a plníme je náplní (tvarohová, maková, povidlová). U jednotlivých koláčků spojíme rohy a klademe je na pečící papír. Před vložením do trouby je potřeme rozšlehaným bílkem.

Nekynuté koláčky pečeme při 150 °C asi 40 minut. Upečené koláčky obalíme v moučkovém cukru.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny nekynuté koláčky

Zpět na recept