Další recept na marokánky s ořechy a kandovaným ovocem už hledat nemusíte. Jsou tak dobré, že mizí z talířku s vánočním cukrovím mezi prvními.
Hodnocení
4.7
/ 5 (14x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Máslo120 g
Mandle120 g
Med50 g
Cukr krupice250 g
Ořechy120 g
Hladká mouka 130 g
Smetana ke šlehání180 g
Kandované ovoce240 g
Na potření
Čokoláda na vaření1 balíček
Postup přípravy
Máslo necháme změknout. Mandle a ořechy nasekáme na drobnější kousky, stejně tak kandované ovoce, které lze zaměnit i za sušené.
Cukr, máslo, smetanu ke šlehání, mouku a med svaříme. Ve chvíli, kdy směs vaří, sundáme hrnec z plotny, přisypeme nakrájené ovoce s ořechy a pořádně promícháme.
Směs na marokánky necháme vychladnout. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj malé kopečky směsi (dál od sebe). Marokánky se během pečení roztečou na placičky.
Babiččiny marokánky pečeme pozvolna na 125 °C dozlatova.
Po upečení je sundáme z plechu i s pečícím papírem a necháme zcela vychladnout.
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Vychladlé marokánky potíráme zespodu rozpuštěnou čokoládu pomocí štětečku a necháme zatuhnout.
Babiččiny marokánky uchováváme v dóze či krabičce a podáváme s ostatním vánočním cukrovím.
To tedy nevím, co a jak jste " vařil " . Měli jsme je o Vánocích u známých na návštěvě, zmizely všechny do jednoho (a že jich bylo!) moc nám chutnaly a nikomu špatně nebylo. Nejspíš bude chyba ve Vašich rukou, co?