Laskonky, po kterých se jen zapráší, připravujeme na oslavy a slavnostní příležitosti. Hodí se i na vánoční stůl!
Hodnocení
4.5
/ 5 (52x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Krém
Máslo250 g
Mléko250 ml
Maizena2 lžíce
Těsto
Ocet1 lžíce
Solamyl1 lžíce
Bílek3 ks
Cukr moučka180 g
Mleté vlašské ořechy100 g
Podle potřeby
Sádlo na vymazání
Polohrubá mouka na vysypání
Postup přípravy
V páře vyšleháme cukr s bílky. Pak vařečkou vmícháme ořechy (kokos), prosátý solamyl a ocet.
Plech vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou moukou. Použijeme šablonu na laskonky a naneseme na něj laskonkové tvary.
Pečeme na 60 °C asi 50 minut.
Vychladlé laskonky sejmeme z plechu a spojujeme krémem.
Krém: Do studeného mléka vmícháme maizenu a vaříme (za stálého míchání), zchladíme ve vodě a stále mícháme. Pak nástavbu všleháme do ušlehaného másla a dochutíme cukrem. Babiččiny laskonky se hodí na jakoukoliv oslavu.
Hledala jsem recept na laskonky s ten mi připadá dobrej tak ho zkusím vyzkoušet děkuji za skvělý recept.
Marie indrova
Laskonky
Hledala jsem recept na laskonky s ten mi připadá dobrej tak ho zkusím vyzkoušet děkuji za skvělý recept.
Snílek
Škroby
Omlouvám se, jsem začínající v kuchyni a myslím že nejsem jediná takže... Jen pro informaci Solamyl je značka Dr. Oetker - jemný bramborový škrob , a maizena je také škrob ,ale kukučiný .... Jinak laskonky teprve dělat budu a těším se až je ochutnám :D
pipuška
výborné
Musím pochválit recept. Dala jsme tedy jen 2/3 cukru z uvedeného množství a výbornééé. :)
Kataríny
krém
Vyskúšam Vaše laskonky, moje sa mi zdajú moc sladké, ale mám veľmi jednoduchý a výborný krém. Uvariť deň vopred kondenzované sladké mlieko a na druhý deň ho spojiť s 25 - 30 dkg vymiešaného masla a hotovo. Vyskúšajte. Ahoj Babka Katarína