Babiččiny koláčky

Vynikající koláčky naší rodiny.


4.724x
120 min
2×

Postup přípravy

Droždí rozdrolíme do misky a smícháme se lžící mouky, 1lžící cukru a 4 lžícemi vlažného mléka. Zbylou mouku prosejeme do mísy. Přidáme cukr, strouhanou kůru z celého citronu, sůl, ve zbylém vlažném mléce rozmíchané žloutky, vejce a rum. Dále přidáme máslo a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Pak těsto znovu prohněteme, rozdělíme na malé kuličky a znovu necháme vykynout.

Po vykynutí kuličky zploštíme a skleničkou vytlačíme nižší střed na náplň. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a naplníme oblíbenou náplní.Babiččiny koláčky ozdobíme švestkami, drobenkou a mandlemi. Necháme je lehce vykynout a pečeme je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 12 minut.

Babiččiny koláčky necháme vychladnout a můžeme se do nich pustit.
user-icon

autor paula13


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny koláčky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká