Babiččiny drbáky

Osvědčený recept na jihočeské bramborové knedlíky. Báječně se hodí k pečenému masu.


4.715x
60 min
1×

Ingredience

podle chuti

0.33 lžícesůl

těsto

1 lžíceškrob
5 ksbrambory vařené
2-3 lžícedětská krupička
12 ksbrambory

na obalení

dětská krupička

Postup přípravy

Pět velkých brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme. Do samostatné mísy jemně nastrouháme 12 oloupaných syrových brambor. Nastrouhanou směs přendáme do utěrky a zpět do mísy vymačkáme vodu z brambor, kterou necháme odstát tak, aby se na dně mísy usadil škrob, který použijeme později k přípravě těsta. Vařené a syrové brambory spolu se solí (asi 1/3 lžíce) a krupičkou (asi 2 lžíce) smícháme na vláčné těsto, do kterého jsme přidali i usazený škrob. Ze zhotoveného těsta tvarujeme knedlíky, které před vložením do vařící vody obalíme krupičkou a zvlhčíme na povrchu v odstáté bramborové vodě vymačkané ze syrových brambor. Do těsta lze přidat jedno syrové vejce, ale knedlíky jsou dobré i bez něj. Knedlíky vaříme asi půl hodiny mírným varem. Zpočátku knedlíky nadzdvihneme vařečkou, aby se nepřipálily na dno hrnce. Babiččiny drbáky podáváme podle chuti jako přílohu k různě připraveným masům s další přílohou.
user-icon

autor Karel

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččiny drbáky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena