Babiččina vánočka

Vánočka, na kterou se celý rok vždy všichni těšíme.


4.531x
160 min
1×

Ingredience

100 golej
2 ksvejce
200 mlmléko
50 grozinky
30 gmandle
40 gdroždí
100 gcukr moučka
250 ghladká mouka
250 gpolohrubá mouka

na potření

1 ksvejce

podle chuti

citronová kůra
muškátový oříšek

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do teplého mléka, přidáme lžičku cukru a necháme vykynout. Mouku prosejeme, přidáme cukr, olej, vejce, kvásek a špetku citronové kůry a muškátového oříšku. Těsto důkladně zpracujeme (nejlépe rukama), necháme na teplém místě vykynout a znovu prohněteme. Přidáme dle chuti rozinky a mandle a necháme na 20 minut odpočinout na teplém místě. Z hotového těsta upleteme vánočku, kterou pečeme prvních 5 minut na 190 °C a poté snížíme teplotu na 150 °C a dopékáme přibližně 45 minut. Před podáváním posypeme babiččinu vánočku moučkovým cukrem.

Další skvělé vánoční recepty najdete zde:

user-icon

autor Dominika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina vánočka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena