Zůstala vám někdy vánočka a nemáte už na ni chuť? Jednoduše a účelně ji můžeme použít s jablky a upéci v domácí pekárně. Určitě bude chutnat.
100 g | máslo |
300 ml | mléko |
1 ks | vánočka |
3 ks | jablko |
2 balíčky | skořicový cukr |
na ozdobu | |
---|---|
cukr moučka |
Stačí, když si nakrájíme vánočku na plátky asi tak 1 cm hrubé. V misce s mlékem vánočku namáčíme a klademe do domácí pekárny. Ještě si očistíme jablka a nakrájíme na kolečka. Pak jablka dáváme na plátky vánočky do pekárny a střídáme. Jedna vrstva vánočky, druhá jablka. Každou vrstvu posypeme skořicovým cukrem. Vrch zakončujeme vánočkou, na kterou dáme kousky másla. V domácí pekárně pečeme v programu 12. Pekárnu ale vypneme asi tak 15 minut před ukončením programu. Po upečení vánočku s jablky dáme na talíř a zdobíme moučkovým cukrem.
Recept na šlehačkovou bábovku z domácí pekárny krok za krokem
V domácí pekárně lze nejen připravovat těsta a péct chléb, ale lze ji kompletně využít na přípravu sladkého moučníku, a to včetně upečení. FOTORECEPT krok za krokem.
Jemná šlehačková vánočka krok za krokem
Dnes si připravíme tradiční vánočku, ovšem vyladěnou tak, aby se rozplývala na jazyku, byla jemná, nadýchaná a vláčná. V medové krustě s křupavými mandlovými lupínky. Zapletená je ze 6 pramenů, tím bude krásně utažená a nebude se nikde rozjíždět.
autor Jovi
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena