V domácí pekárně lze nejen připravovat těsta a péct chléb, ale lze ji kompletně využít na přípravu sladkého moučníku, a to včetně upečení. FOTORECEPT krok za krokem.
Velkým plusem pečení moučníků v domácí pekárně je rozhodně fakt, že neušpiníme jiné nádobí - pouze míchací a zároveň pečící nádobu, maximálně odměrku na suroviny. Další výhodou je, že nádobu nevymazáváme a nevysypáváme, přesto moučník bez problémů vyklopíme. A již několikráte bylo zmíněno, je to téměř bez práce. Pekárna pracuje za nás.
Jedinou nevýhodou, a to opravdu pouze v uvozovkách, je vzhled. Například dnešní bábovka by ve formě na bábovky vypadala možná o něco lépe, ale chutnala by stejně. Všechny moučníky z domácí pekárny mají stejný tvar, který je daný pečící nádobou. Pokud vám toto nevadí, máte vyhráno.
Na dno míchací nádoby pekárny nalijeme 250 ml 33% smetany ke šlehání.